Selasa, November 08, 2011

hati penuh berbicara

Disudut lain ,seseorng bercengkerama dengan pemilik cinta nya .ia sedar Selama ini ia hanya mencintai seseorg kerna nafsu . Akn ttapi kerna dia seolh ia berubh . dia terus menangis seperti ank buaian .

ia hanya berpura-pura dalam mengejar cinta .ia bingung kecintaan itu membuat jiwa nya tertekan .Bagaimana ia ingin mencintainya padahal cinta kepada Tuhannya ia belum memperolehi apatah lagi cinta manusia . Hatinya kini sungguh dalam kebingungan kepada siapakah yang mampu ia katakan?
saat itu mindanya bermain kata-kata mursyid dalam halaqah yang dia ikuti .

“Anta ..jikalau kita ini sebagai hamba ALLAH akn ttpi saat itu kita diduga akan cinta manusia dan cinta ALLAH, barangkali anta memilih cinta manusia bukan , kerna itu adalah lumrah dlm kehidupan . Manusia dia tak akan lari dari mencintai dunia mahupun cinta seseorang wanita bahkan ia sebagai ujian yang menguji seberat manakah cinta hamba seseorang akan cinta untuk Tuhan-Nya . Namun jika hatinya dekat dengan ALLAH nescaya ia akan merasai nikmat yang Tuhan berikan padanya .”

Mata taufiq merah merahan .Dia pasti Cinta nya bukan kepada yang hak bahkan ia bukan Cinta yang dimiliki olehnya . Cinta sungguh luar biasa hanya seseorang hamba Yang bisa mendapatkan nya . Ia membuatkan manusia lemah ia membuatkan manusia kuat kadangkala seseorang itu merasai kedatangan cinta itu .

Hati nya terus terseksa.

Ya ALLAH
Tuhan yang maha pemurah dan maha penyayang
disaat hamba mu leka kan dunia
sedarkan lah ia
Bimbinglah ia
Jangan biarkan ia berada jalan yang engkau tidak redoi .

Ya ALLAH
Saat yang paling indah buat hambamu
Cuba mencintai mu mendekati mu
mengharapkan keredoaan dari mu .
mengharapkan ketenagaan dari mu .
jauh sekali untuk ku
mengingkari suruhan mu
dan cuba menjauhi larangan mu

Ya ALLAH
apakah saat ini engkau maafkan
kesalahan ku

Ya ALLAH
Saat cinta mu ku perolehi
saat itu jua cinta hamba mu
mendekati ku .

Ya ALLAH
titipkanlah debu cinta mu
dalam hati ku
janganlah ia membuat ku leka dalam mencari cinta-MU .
Ya ILLAHI ..RaBUL IZZATI
maafkan lah aku atas khilaf ku

Dia kembali bersujud kepada ILLAHI . Terdengar tangisan syhadu dari seseorang hamba yang ingin mencapai cinta dari NYA . Kerna kasih sayang NYA ia