Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 20, 2013

melayan perasan Diri....:) artikel kedua

untuk sahabat yang hendak komen artikel ini...sila komen di facebook @ email ye
   FB : Afeefa Akma 
   Email : muslimahnur29@yahoo.com

Bismillah....Segala Puji bagi ALLAH SWT yang beri Rahmat dan kasih nya kepada Diri ku dan diri Mu ...Selawat serta Salam Buat Baginda Muhammad SAW .

Semalam hanya tinggal kenangan Hari ini Bakal menjelma ..Usah Peduli masa silam Mu kelak menjadi Dorongan Buat Mu ...

Salam Bahagia Buat Teman2 dan Adeq2 serta Orang yg Diri ku Cintai ...

Inilah Artikel Kedua ku....Ku harap kalian Fahami kenapa Diri ku sangat-sangat emosinl teramat ....

Hati ku bermain2 dengan seribu kerinduan ...Rindu dengan NYa ..teringin berjumpa dengan Nya ...Pelbagai coretan yg ku mahu kongsikan ... ini lah kisah ku ...

Sahabat ....

Izinkan Diri ku meminta maaf atas semua penulisan ku ..B`hari -hari ku rasai bahawa saat itu telah tiba ...Tubuh ku terasa lemah ...Minda ku ingin ku rehatkan tapi ku ingin menulis kerana Cinta ku pada Dunia penulis....

Coretan kali ini bukan kerna Si dia ..Tapi k…

Wajah Blog Yang Baru ...^_^

Imej
Assalamualaikum wrt ...salam petang ....Salam Maulid Rasul  SAW , Alhamdulilah hari ini ada jugak ye tegur ana knapa ana letak kan picture Org Korea tu ... terima kasih sangat kerna tegur ye ...(Encik hati) Ini sebab nya ....wHY ???
1 - Ana Tahu ada diantara Teman blogger  yang suka kan seseorang Contoh nya PELakon Drama popular kisah LEE MIN HO ...sapa tak kenal kan ?? why we are very fantastic to them ?? Tepuk dada tanya Iman anda ... Mabye kerna Minat ke ?? Pendapat KORANG macamna ???
2- Ana rasa kenapa kita kena terikut-ikut dengan Budaya mereka sedangkan Hari ini kita sambut Hari kelahiran Orang yang sangat kita CINTAI ...WHO ??
RASULULLAH SAW .... Itu LAH real model yang wajib kita contohi ......
3 - Tajuk hari ini ialah pasal : Wajah blog yang baru ...Apa pendapat korang ??

Cintai Rasulullah SAW

Imej
Assalamualaikum...

Selawat dan salam kepada Nabi junjungan mulia, Muhammad S.A.W.moga-moga ada rahmat dan pahala di setiap selawat yang kita amalkan. amiin..

Banyak kelebihan pada hari kelahiran baginda s.a.w apabila kita memperbanyak kan amalan dan selawat ke atas baginda. Di antaranya ialah:



Rasulullah SAW bersabda: “Barangsiapa yang membesarkan hari kelahiranku nescaya aku akan menjadi penolongnya pada hari kiamat dan barangsiapa membelanjakan untuk majlisku seumpama ia membelanjakan emas sebanyak sebuah gunung untuk agama Allah.”

Sayidina Abu Bakar As Siddiq r.a berkata: “Barangsiapa membesarkan Maulid Nabi SAW maka sesungguhnya ia akan menjadi temanku di dalam syurga.”

Sayidina Umar r.a pula berkata: “Barangsiapa membesarkan Maulid Nabi SAW maka sesungguhnya ia menghidupkan agama Islam.”

Berkata Usman r.a pula: “Barangsiapa mengeluarkan satu dirham untuk membaca Maulid Rasulullah SAW seolah-olah ia mati syahid di dalam peperangan Badar dan Hunain.”

Sayidina Ali pula berkata: “Barangsiap…

Melayan perasaan Diri

Imej
Ya Rabbana, Mengapa perasaan ini tiba-tiba hadir
Dikala aku sedang mencari-cari cintaMu
Mengapa rindu ini harus ada
Saat hatiku sedang cuba untuk merindui syahid di jalanMu
Mengapa mesti aku berharap pada cinta yang tak pasti Sedangkan Kau harapan yang patut aku sandarkan..

ok tak ana letakan gambar ini ??
Assalamualikum wrt ,, Salam Rindu sahabt ..:) dah lama kan tak update blog ini ..haha maklum lah tak ada Laptop sendiri jadi guna laptop ayah sekang ini .. nak tahu tak ?? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ??????????????????????????????????????????????

1 bulan yg lps ana gi kelantan.....cari Chinta kat sana .... Bukan cinta manusia tapi cinta illahi ..kt sana kenalan sangt ramah ....suke dok kt sana ...ada teman mesra sangat2 jadi terasa tak  jangal teramat ...jadi diri terasa bahagia ...menjadi seorang yang mujahadah .. 
tapi  mungkin kali ini hanya hendak berikan link buat sahabt blog ..harap2 shbt berkunjung disana ye  http://afaninhubb.webs.com/