Jumaat, Januari 25, 2013

melayan perasan Diri....:) artikel kedua

untuk sahabat yang hendak komen artikel ini...sila komen di facebook @ email ye
   FB : Afeefa Akma 
   Email : muslimahnur29@yahoo.com

Bismillah....Segala Puji bagi ALLAH SWT yang beri Rahmat dan kasih nya kepada Diri ku dan diri Mu ...Selawat serta Salam Buat Baginda Muhammad SAW .

Semalam hanya tinggal kenangan Hari ini Bakal menjelma ..Usah Peduli masa silam Mu kelak menjadi Dorongan Buat Mu ...

Salam Bahagia Buat Teman2 dan Adeq2 serta Orang yg Diri ku Cintai ...

                   Inilah Artikel Kedua ku....Ku harap kalian Fahami kenapa Diri ku sangat-sangat emosinl teramat ....

 Hati ku bermain2 dengan seribu kerinduan ...Rindu dengan NYa ..teringin berjumpa dengan Nya ...Pelbagai coretan yg ku mahu kongsikan ... ini lah kisah ku ...

Sahabat ....

Izinkan Diri ku meminta maaf atas semua penulisan ku ..B`hari -hari ku rasai bahawa saat itu telah tiba ...Tubuh ku terasa lemah ...Minda ku ingin ku rehatkan tapi ku ingin menulis kerana Cinta ku pada Dunia penulis....

Coretan kali ini bukan kerna Si dia ..Tapi kerna ku mencintai nya ...

                .... KU INGIN MENJADI PENULIS ....

Dahulu ku pernah mencintai Si dia ...mungkin kerna dari sudut mata ku melihat dia sangat2 berbeza ...Tapi Apabila ku temui Sesuatu yakni Cinta ILLAHI ..ku sibukkan diri ku mencari ilmu disetiap Madrasah sehingga kini ku belum menjejaki Dunia MAHASISwazah ...

Kemudian ...ku temui zaujah nya ..Dia (zaujah Nya) sangat2sepadan dengan Nya ...ku akur ...

DAN

SEHINGGA SAAT ini Hati ku tidak terbuka kpd Siapa pun ..kerna Ku m`cintai ilmu dari pada mereka ...tapi  apabila disebut Nama seseorang yg ku kenali Dia Anak shbt Ayah ku , ku terpana ...
ku biarkan Kerna ku tidak mahu maksiat berada dihati ..hati ku milik Ilmu ..

 " Ilmu itu cahaya ...
cahaya tidak akan menyembahi Hati2 org yg lakukan maksiat - IMAM SYAFI`I

justeru itu ku hindari dari Maksiat...

                                  ....    HATI KU MILIK ILMU .....

                                                                                           mood : tengah sakit...Doa kan  cepat  sembuh

Khamis, Januari 24, 2013

Wajah Blog Yang Baru ...^_^

   Assalamualaikum wrt ...salam petang ....Salam Maulid Rasul  SAW , Alhamdulilah hari ini ada jugak ye tegur ana knapa ana letak kan picture Org Korea tu ...
terima kasih sangat kerna tegur ye ...(Encik hati)
Ini sebab nya ....wHY ???

1 - Ana Tahu ada diantara Teman blogger  yang suka kan seseorang Contoh nya PELakon Drama popular kisah LEE MIN HO ...sapa tak kenal kan ?? why we are very fantastic to them ?? Tepuk dada tanya Iman anda ... Mabye kerna Minat ke ?? Pendapat KORANG macamna ???

2- Ana rasa kenapa kita kena terikut-ikut dengan Budaya mereka sedangkan Hari ini kita sambut Hari kelahiran Orang yang sangat kita CINTAI ...WHO ??

               RASULULLAH SAW ....
Itu LAH real model yang wajib kita contohi ......

3 - Tajuk hari ini ialah pasal : Wajah blog yang baru ...Apa pendapat korang ??


Cintai Rasulullah SAW

Assalamualaikum...

Selawat dan salam kepada Nabi junjungan mulia, Muhammad S.A.W.moga-moga ada rahmat dan pahala di setiap selawat yang kita amalkan. amiin..

Banyak kelebihan pada hari kelahiran baginda s.a.w apabila kita memperbanyak kan amalan dan selawat ke atas baginda. Di antaranya ialah:



Rasulullah SAW bersabda: “Barangsiapa yang membesarkan hari kelahiranku nescaya aku akan menjadi penolongnya pada hari kiamat dan barangsiapa membelanjakan untuk majlisku seumpama ia membelanjakan emas sebanyak sebuah gunung untuk agama Allah.”

Sayidina Abu Bakar As Siddiq r.a berkata: “Barangsiapa membesarkan Maulid Nabi SAW maka sesungguhnya ia akan menjadi temanku di dalam syurga.”

Sayidina Umar r.a pula berkata: “Barangsiapa membesarkan Maulid Nabi SAW maka sesungguhnya ia menghidupkan agama Islam.”

Berkata Usman r.a pula: “Barangsiapa mengeluarkan satu dirham untuk membaca Maulid Rasulullah SAW seolah-olah ia mati syahid di dalam peperangan Badar dan Hunain.”

Sayidina Ali pula berkata: “Barangsiapa membesarkan Maulid Nabi SAW ia tidak akan keluar daripada dunia melainkan keadaannya di dalam iman.”

Keberkatan mengadakan majlis Maulid itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya. Jalaludin As Suyuti r.h.m berkata: “Barangsiapa antara orang Islam yang dibacakan di dalam rumahnya Maulid Nabi SAW nescaya Allah SWT akan menghilangkan dan menjauhkan kemarau dan kecelakaan, bala, penderitaan, kebencian, hasad, kejahatan dan kecurian terhadap ahli-ahli rumah itu dan apabila ia mati, Allah SWT akan memudahkan ia menjawab akan soalan-soalan Mungkar dan Nakir dan dia akan mendapat tempat bersama orang-orang yang benar di sisi Tuhan yang Maha Kuasa lagi Maha Besar kerajaan-Nya.”

Beliau berkata lagi, “Tiada sebuah rumah atau masjid atau tempat-tempat yang dibaca di dalamnya akan Maulid Nabi SAW melainkan malaikat-malaikat melindungi ahli-ahli tempat itu dan Allah SWT akan melimpahkan rahmat-Nya kepada mereka dan malaikat-malaikat yang berpangkat besar seperti Jibril dan Mikail, Israfil, Quryail, Ainail mendoakan kebaikan bagi yang menganjurkan dan menyebabkan adanya majlis bacaan Maulid Nabi SAW itu.”

SUMBER


Moga-moga rahmat daripada Allah sentiasa bersama kita apabila kita membesarkan selawat kepada Kekasih Allah,aminn.. (:




psstt:// rindu dan cinta padamu Rasulullah sentiasa mewangi..!

Ahad, Januari 20, 2013

Melayan perasaan Diri


Ya Rabbana,
Mengapa perasaan ini tiba-tiba hadir
Dikala aku sedang mencari-cari cintaMu
Mengapa rindu ini harus ada
Saat hatiku sedang cuba untuk merindui syahid di jalanMu
Mengapa mesti aku berharap pada cinta yang tak pasti
Sedangkan Kau harapan yang patut aku sandarkan..


ok tak ana letakan gambar ini ??

Assalamualikum wrt ,, Salam Rindu sahabt ..:)
dah lama kan tak update blog ini ..haha maklum lah tak ada Laptop sendiri jadi guna laptop ayah sekang ini ..
nak tahu tak ??
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
??????????????????????????????????????????????


1 bulan yg lps ana gi kelantan.....cari Chinta kat sana .... Bukan cinta manusia tapi cinta illahi ..kt sana kenalan sangt ramah ....suke dok kt sana ...ada teman mesra sangat2 jadi terasa tak  jangal teramat ...jadi diri terasa bahagia ...menjadi seorang yang mujahadah .. 

tapi 
mungkin kali ini hanya hendak berikan link buat sahabt blog ..harap2 shbt berkunjung disana ye