Khamis, Disember 24, 2015

Q and A




     What are you wearing?
    Bismillah,firstly thank too sis sebab bertanya dan buat question and answer but this QA mabye given me how i must thinking..hohohoho..
    sonara...
    ana pakai selalu just put the jubah and tudung 4 segi kemudian ambil pin dan pinkkan .kekadang pakai tudung lycra labuh just baru beli tahun lepas. onlien,
    janjinnya tutup aurat sudah. 


     How old are you?

    nie soalan ceput emas,
    sebab mabye ana nie seorang yang dah bertua dah. 

     Favorite quotes?

    actully ada banyak sangat yg qoutes yang ana suka

    nak share lah boleh.

    inchegabbana blog qoutes

    Semanis Gula-gula Semahal Intan Permata

    "Siapakah yang lebih baik perkataannya daripada orang yang menyeru kepada Allah, dan beramal yang soleh, dan berkata: 'Sesungguhnya aku daripada golongan Muslimin (orang yang berserah diri).'"
    [Surah Fussilat, 41:33]
    "Demi Allah! Sekiranya seseorang itu diberikan hidayah kerana [usaha dakwah] mu, maka itu lebih baik bagimu daripada kamu memiliki unta merah."

    [Hadith Riwayat Muslim]

    "The real voyage of discovery consists not in seeking new lands but seeing with new eyes." - Marcel Proust


    Aiman Banna 
    Berangkatlah dari Jahiliah walau payah setara mana pun kesusahannya kerana di syurga itu sebaik-baik tempat rehat. Dunia ini untuk berjihad!
    Tarbiah sentap
    " kadang kadang ummah hari ini perlu diberi SENTAPAN untuk mereka mereka yang lalai dan terlalu selesa dibuai mimpi, kembali bangkit menjadi singa !"

     Favorite song?
    fav song,ana pernah bagitahu dulu tapi ana suka group inteam,devotess and fav song from japan. 
    yiruma.

     Favorite piece of jewelry?
    hohohoho,ana sememangnya tak suka pada berling berling,

     What instruments do you play?
    takpernah main. 
    takpi ana harap satu hari nanti.
     The book you're currently reading?
    buku eh..
    dalam bilik tidur,sudah penuh dengan buku.Novel dan ade juga buku puisi. 
    novel pulak dari ustazah fatimah syarha
    .Kemudian Ramlee awang mursyid.kemudian langit illahi 
    Buku dari langitillahi sangat banyak.kemudian ada jugak dari inche 
    gabbana dan Adnin Roslan tarbiah sentap 
     Someone you miss?
    a`ha..
    he sangat osem dan hari ini hari lahir nya. 
    12 RABIUL AWAL.
    seorang pemimpin yang gah,pemimpin yg akhlak jauh beza dari semua 
    yang lain dengan sebeb itu ramai yang rindu pada nya.
    solu ala nabi..
    kebetulan umi abah baru sahaja balik dari ziarah nya. 
     ana harap ana juga mampu sampai disana ,
     The realationship between you and the person you last texted?
    none.tak ade
    saya tak boleh letakkan hati dan perasan pada sesorang
     takut nya hati nie jauh daripada ALLAH 
     Who should answer these questions next?

     ada ke nak to questions.