Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac 13, 2016

# saya nak pakai purdah oneday

Imej
Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

apa itu purdah? 
ce korang google semua dapat.

PURDAH atau pun penutup muka macam mask.Aku harap boleh istiqamah after I be someone to he.Jika aku nak pilih sebenarnya aku lebih suka sekarang sebab nya Wanita suka berhias atau Niqabis hipster dan lain. Aku takut menjadi penyebab bagi orang sekeliling bila pakai Niqab atau purdah cuma nak berfesyen bukan sebab tuntutan agama.






First Posting Feebies warna Blog (Bermacam)

Imej
Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

Now start letakkan warna blog yang comel2 walaupun tak ada yang mintak pon... *angkat bakul sendiri*

1-Plain













2- Bunga-bunga comel . vintage ke ?





3-Lastly Berbelpagai2..






Time Reniew Blog "UsahaTaqwa"

Imej
Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

Okey dah beberapa hari x buka blog dan time nie buka tengok2 ada satu blog sangat2 bagus dan sesuai untuk hati yang gundah gulanah nie...




Membawa harta menyusahkan kita untuk menjaganya,membawa ilmu menyenangkan jiwa sebab sesiapa pun tidak dapat mencurinya, kalau dibahagikan kepada orang ia akan bertambah.Ilmu tidak payah dikawal dan dijaga seperti harta.
kalau korang rasa nie sesuai untuk korang sila2 bertandang disana yer.
Untuk Awak klik sini

dan Pesan untuk korang2
sapa-sapa nak reniew blog korang boleh disini ye
komen sini je.
thank ya.

1222
TAK SEDAR..MASA SEDANG CEMBURUI DIRIKU..HAHAH...


Diaries ...For today sangat memenat kan

Imej
Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

bertempekkan muka kat sini sangat2 keterujaan...hahahah..
Hahahah...
Last blog yang asalnya nak berkongsi bermacam2 ilmiah,tukar menjadi tempat diaries...So For this POSTING mabye pasal hari ini kot...

Ehmm..setiap manusia itu pasti ada kelemahan dan kebaikan,ana tak akan guna keburukan sebab feel like bomb.Manusia yang ALLAH cipta sememangnya sempurna seperti sempurna teramat-amat.Cuba korang cek badan korang,telinga,mata korang hidung bahkan jugak urat nadi korang ada tak tercela..

Never..

Mabye cakap "Rasulullah saw itu yang sempurna,kita biasa shj pun.."Sememang nya kita biasa saja.Itu dah realiti.Tapi Rasulullah saw orang nya maksum.Apa maksum kawan-kawan ?
Cari en.google.

Maksum nie sebenarnya TaK ada KHILAF dan SALAH2  macam kita.

Pengertian maksum mengikut istilah b…

SIMPLE PLAN

Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

Malam nie share sikit..
lyric by SIMPLE PLAN.
song tittle : Welcome to my life

Do you ever feel like breaking down?
Do you ever feel out of place,
Like somehow you just don't belong
And no one understands you?
Do you ever wanna run away?
Do you lock yourself in your room
With the radio on turned up so loud
That no one hears you're screaming?

No, you don't know what it's like
When nothing feels all right
You don't know what it's like
To be like me

To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No, you don't know what it's like
Welcome to my life

Do you wanna be somebody else?
Are you sick of feeling so left out?
Are you …