Isnin, Julai 02, 2012

Diari ku

Bila ku buka fb terasa kosong .selalu nya ku suka update selalu status baru , tapi skrg rsa itu tak de lagi . Apa ku ini tak kuat utk berdakwah lagi .atau aku ini tidak sesuai lagi menulis .?
Hari ini Hujan menitis dibawah tempat teduh ku ..Mungkin kah esok belum tentu lagi ..
Sudah pukul 2.12 tghari ..
kayyak nya shbt2 ku ini seorang writed indonesia or malaysia ..
pasti malaysia ..

Hari ini aku mahu buat kan speacial buat shbt bertandang di blog ini ..Ku mahukan kalian rasai nikmat nya seorang wanita /Women/Nisak atau pun bagi lelaki/syabab/rijal / Men ..

ku mahu kalian rasai kenpa hidup kalian terasa aman
ku mahu kalian rasai kenpa kalian di hidup kan

Bahasa ku seperti bahasa indo kan
mereka lemah lembut
cantik

ku sukakan aktor Anna alfatunnisa ..suka sangat2 ..sebab ku rasai Muslimah di dalam jiwa ku .






kalau boleh ku mahu jadi seperti dia
doakn untuk ku ya

sedikit bait sajak untuk muslimah dan muslimin 

 sajak ayatul husna 

kau mencintaiku..

seperti bumi...
mencintai titah Tuhannya...
tak pernah lelah...
menanggung beban derita...
tak pernah lelah menghisap luka...

kau mencintaiku...
seperti matahari...
mencintai titah Tuhannya...
tak pernah lelah...
membagi cerah cahaya...
tak pernah lelah...
menghangatkan jiwa...

kau mencintaiku...
seperti air...
mencintai titah Tuhannya...
tak pernah lelah...
membersihkan lara...
tak pernah lelah...
menyejukkan dahaga...

kau mencintaiku...
seperti bunga...
mencintai titah Tuhannya...
tak pernah lelah...
menebar mekar aroma bahagia...
tak pernah lelah...
meneduhkan gelisah nyala...




Cinta adalah kekuatan yg mampu
mengubah duri jadi mawar
mengubah cuka jadi anggur
mengubah sedih jadi riang
mengubah amarah jadi ramah
mengubah musibah jadi muhibah.

Mungkin ku rindukan dunia menulis lagi 
aku nak buat kan cerpen or novel bernama Atfahul husna (macam aktor dlm ketika cinta bertasbih pulak) tolong bagi idea boleh ??
Catat Ulasan