wrote is trust


ASsalamualaikum wrt....good morning ..


alhamdulilah ....sebelum saya mulakan ..izinkan saya minta maaf atas semuanya mungkin kerana kesilapan saya sendiri sewaktu saya ingin menulis ...Saya tak ada masa untuk menulis kekadang terasa apa yang saya mahu tulis ...kekadang saya mahu sahaja berhenti dari menghabiskan masa melihat blog sendiri...

" masuk bakul angkat sendiri " huhu...kata-kata yang best untuk saya kan ..

Tiada masa ..

bukan lah ...saya sentiasa ada masa ..cuma saya lebih sukakan upload template baru ... buang tabiat kah ??

setiap orang ada masa untuk bersendiri...nafikan bukan .??

masalah 
kekurangan masa
tak tahu hendak menulis (me) 

and last

suka buka facebook dan buka media sosial lain ...

tapi 
saya ada something yang boleh kongsikan 







Hatta menulis novel, cerpen.
Kita sedang sebarkan sesuatu kepada masyarakat.
Kalau kita sekadar menulis kerana duit, bukan kerana hendak menyampaikan, bukan kerana kita punya idea bernas untuk disumbang kepada pembinaan masyarakat, disumbangkan kepada Islam, saya jamin penulisan kita akan tumpul.
Kita hanya akan lahirkan manusia-manusia yang suka membaca,
tetapi tidak memberikan kesan kepada jiwa mereka untuk mengubah kehidupan mereka.

Duit itu bonus sahaja sebenarnya di dalam usaha ini.
Tidak sepatutnya dijadikan titik permulaan untuk menulis.
------------------------------​---------
Teringat perkongsian seseorang kepada saya:
"Saya pergi satu bengkel, saya ditanya mengapa saya menulis. Belum sempat saya jawab, penulis itu sudah menjawab bahawa dia tahu. Dia kata: Mesti sebab duit kan? Kemudian belum sempat saya menafikan, dia bertanya: Teka macam mana saya tahu? Belum sempat juga saya menjawab, dia sudah menjawab bersama tawa: Sebab saya pun sama juga. Hahaha."Saya geleng kepala je dengar.Sakit. kata2 dari hilal asyraf.....





We are spread something to the community.
If we just write for money, not for the want to serve, not because we have great ideas to bring to the construction community, contributed to Islam, I guarantee we will be blunt writing.
We will only reveal humans who love to read,
but did not have an impact on their lives to change their lives.

The bonus money is actually in this effort.
Should not be the starting point for writing.



Catatan popular daripada blog ini

Biodata murrabi ku ( ustazah nor hafizah musa)

kehidupan ibarat pelangi

TIGA UKURAN KEHEBATAN SESEORANG