2 - JUAN


2-juan

Ada budak main game , tiba2 disebelah dia muncul seorang man dan dia terus terkejut , dengan muka sekeping terus dia menoleh

aRiEL : 'oh enta rupanya " terkejut ana .

MAN :"bila start main nie?"

ARiEL "er isyak tadi kot , tak leh tido "

jom la main skali, kalau beranila nak lawan " tersengih si Man , Areil menghulur remote control pada Man .

"enta try main gak kan "

Man : well" Wajah man masih terpaku dihdpan skrin laptop asus.

"enta ni minat ps gak kan ?"

ariel:  kadang2 tak leh tido kot , best gler "

"kau tanya ja soalan apa2 pun MU ke ? confirm -confrim ana blh jawab "

Man : serius ?

Areil :ha ceparlah ? amenda

MAN :"ana tanya soalan paling mudah "

"enta agak2 kenapa stadium nie dicipta ?

Areil : "utk org main bola la , tak kan nak buat apa kot dgn stadium tu .

Man :okeylah ana bagi soalan susah skit

engaku agak2 ....jersi-jersi diciptakan erk ?"

aduh soalan tu , tak kan nk buat langsir kot , untk pemain bola lah , dan utk kenal tu team enta dan itu ana punya . sambil tumjuk2 jari di skrin laptop .

ARIEL : aduh pelik btul soalan , bagi susah2 sikit soalan .

tersengih lg Si man

Man : soalan terakhir  , payah skit nie , ....soalan dia kenapa manusia diciptakan ????

Tersentap si ariel ,

untuk jadi baik kot , si ariel teragak2 menjawab soalan tu . Tiba2 azan subuh , menyebabkan perbualan si Man dan ariel terhenti . , Man mengajak si ariel solat subuh bersama.

Pagi---

Man : "amacam best gak solat subuh tadi ?"

ariel : alhamdulilah best , ah smalam enta hendak bagitau kenapa manusia dicipta kan ??


jawapan nya ''Dan Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan agar beribadah kepada-Ku''
(51:56)

"Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada malaikat: Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi"
(2:30)

--------------------------

Jika terdapat manusia yang melupakan Allah,
maka Allah akan melupakan mereka tentang diri mereka sendiri.

(59:19)


Catatan popular daripada blog ini

Biodata murrabi ku ( ustazah nor hafizah musa)

TIGA UKURAN KEHEBATAN SESEORANG

kehidupan ibarat pelangi