Selamat malam....someone least novel cinta

Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

Kamar hatiku sekian lalu..
tenang dan sepi kekosongan 
aku mencari insan sejati
didunia...ohoho....




ok....Bila cakap mengenai seorang lelaki ataupun wanita.Seringkali bermata bulat,mabye...tapi bila soal agama je terus gantuk dan rasa nak tarik bantal dan selimut...enak nye.

Untuk hari ini,aku rasa dah jatuh cinta pada seseorang manusia bergelar "someone"...wahahah.I begin admer for he.Kemudian aku rasa feel yang tak macam orang lain.Sudah lah.asyik dengan cintun je.Kok nak tulis novel OPPP SARANGHEO bila ? Betul ke ejaan tu???

so...ITU cuma hook untuk permulaan agar korang baca artikel nie..(mati kipas sudah) dan terasa nak gelak2 sambil guling atas katil. 
:)


sebenarnya sehari ini,aku cuba lah nak cari idea,dah habis akal dah fikir macamana nak tulis semula.Kemudian rasa nak buka youtube.banyak masa aku habis gara nak tengok rancangan tu.errkk.
lonely...Tengah malam bebuta nie,Umi pulak habiskan kerja sekolah.Alah..jadi guru teacher kan ada kerja sekolah.pastu pulak adik kecik disebelah sedap je tidur.Setiap malam asyik kacau dia.cubit pipi tarik tangan.Tak ada benda nk buat.sambil tunggu laptop loading..lambat gela loading laptop nie.pakai acer tahun berapa tah?rasa baru je beli tapi kenapa dah loading lama sangat. 

Sambung balik....
kisah ada seorang lelaki (inshaALLAH dia akan ditulis dalam novel kisah cinta tak kesudah ),Pada orang lain.biasa je tapi dia sangat ramai peminat.watak dan perwatakan dia yang menyebabkan aku nak tulis dalam novel tu.

siapa dia ?
sangat dirahsia kan ...maaf ye....

-Dia suka Kucing..dan dia ada dua ekor kucing..yang comel montel gebu dan gedebak besar penuh bulu..putih dan tompok ..nama kucing dia ...tak ingat lah..

-Dia suka bunga..suka tata bunga dia nampak kemas...mat bunga ke?eh!! Tak lah....dia macam lelaki lain. 

- Dia suka main drum...Drum solo...
-Dia sangat baik pada kawan dia..ahli dia dan orang duduk sebelah dia. yang paling ketara dia muda tapi macam orang tua. (macam umi dulu,suka kawan dengan tok nek ).

happpppII..kejap....awak nie dah meraweng ke ?atau awak nie tengah hilang bayang2 awk sendiri...?



akhir sekali...
mungkin ada terlepas pandang pasal dia...
untuk pengetahuan korang...sebenarnya ana tak pun admir lebih cuma dia cuba beri ide untuk menulis novel berkongsep cintun...entah le...macam2 dah tulis,kejap thriller dan kejap beralih cintun pulak..

ok..sampai sini ..ye 
esokupdate balik ye. 
in shaaALLAH ...

ohya ....tadi ada gerhana kan...korang ada berdoa ke atau solat gerhana ke ? untuk korang yng boleh solat.????

Dadadaa...
selamat malamm/
ma`at salamah wa ila liqa...:::)




Catatan popular daripada blog ini

Biodata murrabi ku ( ustazah nor hafizah musa)

TIGA UKURAN KEHEBATAN SESEORANG

kehidupan ibarat pelangi