4 ciri -ciri orang yang nampak kuno dlm dunia moden


2
Zaman dah moden, barang-barang yang korang pakai pun serba canggih, jangan kata orang yang dah bekerja je, budak-budak kecil pun dah ada baranag canggih tu siap mak ayah diaorang belikan lagi.
Macam-macam kita dapat lihat, ada smartphone, laptop dan banyak lagi lah, semua tu mesti akan ada dalam rumah kita kan? Maknanya semua orang dah up to date dengan trend zaman moden ini.
Tapi korang sedar tak walaupun zaman dah moden, pakai barang canggih, korang tu sebenarnya masih lagi nampak ‘kuno’ ataupun outdated kalau korang mempunyai ciri-ciri orang yang seperti dibawah ini:

1. Masih Menonton Movie Pakai Laptop

1
Walaupun korang dah pakai lap top jenama canggih tu dok tayang lepak dekat cafe, ada kitaorang kisah? Tak sakit ke bahu tu menyusung laptop berat-berat sana sini. Nampak sangat korang tu masih out dated.
Cuba kalau pakai tablet kan senang! Nipis, ringan dan ia mudah dibawa ke mana-mana. Korang juga boleh tonton movie bila-bila masa sahaja, dalam kenderaan, rumah, cafe, tempat kerja atau kelas pun boleh. Betul tak? Oops!

2. Dengar Lagu Melalui Mp3 Software

tumblr_mwjapfaB0h1rss8soo1_250
Errr…. dengar lagu kat lap top semua tu rasanya dah berlalu beberapa tahun lepas dah pun, zaman sekarang Samsung Galaxy S2 dah ada apps Samsung Milk Music tau! korang boleh buatkan korang dengar semua lagu yang korang nak.
Cuma ada dihujung jari je, pakai tablet pun dah cukup! Memang best la kalau korang nak layan lagu sambil berjalan tanpa membebankan korang. Siap boleh menari lagi.

3. Main Game Dekat Lap Top/PC2

Selalu kitaorang nampak orang macam ni bila kat dalam public transport. Ada yang sanggup buka laptop berat-berat tu kat dalam tren atau bas semata-mata nak main game.
Err, helo! dalam tablet pun dah ada game yang best-best tau!

4. Singgah Cafe, Buka Laptop Semata-Mata Nak Check Email

3
Jadi, pakai tablet pun cukup lah. Tak ada lah membazir masa korang nak switch on & shut down lap top tu. Kalau tablet senang je sebab…

Mudah Dibawa Kemana Sahaja

Galaxy_Tab_S2_Elevate_Your_Downtime
Kalau lah pakai laptop, tebal, besar dan berat. Banyak makan ruang dalam beg korang tu, Pakai tablet, boleh jimat ruang. Memang lah pakai laptop canggih tu nampak cool, boleh amik gambar, buat video semua tapi nampak very outdated! Melainkan kalau korang pakai Samsung Galaxy Tab S2. 
Galaxy_Tab_S2_Elevate_Your_Downtime (1)
Memang best! Selain daripada bentuk rekaan yang nipis dan ringan, korang boleh menggunakanSamsung Galaxy Tab S2 ini untuk e-book, tangkap gambar, video dan fail yang berkaitan dengan kerja korang pada bila-bila masa dan dimana-mana sahaja!
samsung_galaxy_tab_s2_8
Resolusi gambar dan definisi yang lebih jelas dengan lensa kamera 8Mp dan  apperture f 1.9, korang boleh menghasilkan gambar dan video berdefinisi tinggi! Tak kisahlah bila korang snap gambar dalam keadaan cahaya rendah sekalipun.
Screen Shot 2015-11-18 at 14.23.36
Memang puas hati beb! Skrin Super AMOLED dia memang syok kalau nak selfie dengan kawan dan keluarga.  Jadi, lepas ni korang tak ada lah nampak ‘kuno’ bila dah pakai Samsung Galaxy Tab S2 ini, memang terbaik!



Catatan popular daripada blog ini

Biodata murrabi ku ( ustazah nor hafizah musa)

kehidupan ibarat pelangi

TIGA UKURAN KEHEBATAN SESEORANG