Assalamualaikum Dunia- faizal tahir

Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

seriusly..AJL tutup tirai semalam..so apa korang rasa,suka,pastu da rasa feeling in the awang-awangan.sebenarnya tak banyak kupasan untuk artikel nie.sebab rasa nak juga menulis pasal lagu Faizal tahir salah satu fav lagu  time menengah dulu and so onla daripada dia yang ana minat.ERK...actully dia dari genre nasyyed.Asalnya dari mirwana.

bila lirik lagu nya bukan tertuju bak kata ayat-ayat cinta tapi menulis untuk kita,lagu yang naikkan roma dan semangat membara seperti lagu yang sebelum nya GEMURUH.
lagu yang menaik kan semangat ana bila ana rasa down dan terombang-ombang. Just macam pokok terayun-ayun,kemudian lagu yang sangat mantop.buttheaway manusia kata lagu jangan buat-buat seperti masukkan lagu itu dalam jiwa kerana lagu mampu berubah.

KITA Boleh berubah not sastiktik,macam kita suka sesorang penyanyi atau lagu,kekadang hal itu boleh ubah kita jadi lebih baik.
yang penting sekali,bila kita dengar,kita tengok pastu kita ikut mesti tak lari dari sisi agama.

of couse korang rasa nak debak,anger bird,cat and dog kejar-kejaran,sebab korang rasa ana tak patut pilih lagu seperti balada-rock-pop and selain nya. sebab ana pelajar agama. Tapi ana TAK AKAN PILIH rock pop sbb manusia bukan serupa.

jangan jumud okey,
jika tidak salah dari agama
mengapa cuba salahkan
just baca dan faham dulu konsep lagu dari sisi islam. okey

Catatan popular daripada blog ini

Biodata murrabi ku ( ustazah nor hafizah musa)

TIGA UKURAN KEHEBATAN SESEORANG

kehidupan ibarat pelangi