Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 21, 2016

Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent

Imej
Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

(klik banner kalau nak join)




Giveaway February Daebak dibawakan oleh Aku Bukan Innocentselaku penganjur dan Radhia Razali, Aienie Nka, Yun SingEintan NurfuzieAbam Kie,Ct Roxalynna NH,Keju Penyet dan Mohd Noor Shawal sebagai penaja giveaway ini.

!!TARIKH PENTING!!
Dilancarkan : 8 Februari 2016 Jam 12 Tengah Malam
Tamat : 27 Februari 2016 Jam 10 Malam
Pengumuman Pemenang : akan diumumkan kemudian


Korang,
gambate,..

From rain to korang
actully age for this year 25 old
i`am oldgurrls.

Tutorial memakai shawl labuh dan lebar Irine nadia

Imej
Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.



Assalamualaikum....maaf-maaf sahabat2 semua,sebab perlanggara belog ini buat korang menjuling mata.Sebenarnya nanti ada review by someone jadi kena lah bagi cantik dan lawa serta kemas ....(angkat tangan atas bahu). jadi macamtulah,berjam habis cari template sesuai,kemudian pula tak reti nak editing blog jadi save je lah template yang ada. 
template nie kalau korang lihat footer bawah ada tertulis panjang2 dan disitu kalau kalian klik nama designer tu kalian dapat template kalian cari.
balik tajuk post kali ni,atas sebab kesukaan pakai shawl labuh dan lebar akhir nya ambil keputusan untuk pakai cara irine nadia,serius labuh dan cantik lawa dan lalalalala...
kemudian nya nak jadikan tutorial nya ambil terus dari belog nya dan kreditkan untuk dia.  so kalau korang nak pakai car…

Share Tudung bymawarddahizzati

Imej
Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

wah...perkenalkan untuk  korang yang suka shawl labuh atau bawal labuh sytle shawl.

yeah..tadi dah try cara bawal instant shawl,Cuba macam2 belit sana sini dan akhir nya jumpa juga. kena beli terus dari mereka.

sebenarnya...
cuba shawl sendiri je,
buat segitiga pastu yang hujung tudung tu sambung sikit dengan kain akhirnya jadi lah sytle tudung bawal instant.

tapi..kalau korang nak terus tudung gini,boleh cari diorang kat insta. Bymawarrdahizzati with tutorial sekali.

Rain
1254

Qad kafani

Imej
Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

Pernah dengar tak ?

Qad kafani.
kalau kalian buka pause here,kalian nampak dan dengar,

Qad kafani ditulis dari Imam Haddad

Qad kafani i'lmu rabbi min sooaali, wakhtiyaariFadu'aa i wabtihaali, shaahidunli biftiqaari
Falihaadha sirriad'u, fi yasaari wa 'asaariAna 'abdun saara fakhari, dhimna faqaari wadhtirari
Ya ilahi wa maliki anta ta'lam kaifa haali,Wa bima qad halla qalbi min humumin washtighali
Fataada rakni bilutfin, minka ya maulal mawaaliYaa karimal wajhi ghithni, qabla an yaafnas tibaari
Yaa sari 'al ghauthi ghautha, minka yudrikni sari'aYah-zumul 'usra wayati, billadzi urju jami'a
Yaa qariban ya mujiban, ya sami'a ya 'alimaQad tahaqqaqtu bi'ajzi, wa khudhu 'i wan kisaa ri
Lam azal-bilbaabi waqif far haman rabbi wuqufiW…

tukar baju blog lagi

Imej
Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.


hakhakhak,entah berapa kali tukar baju blog nie,harap nak yang bagus2 kayak orang lain,tapi seik susah editing ni,terasa tercabut sudah jari mencari koding2.
nak buat template sendiri tapi susah sekali.


koding template lama.