Khamis, Februari 25, 2016

Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent

Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)




Giveaway February Daebak dibawakan oleh Aku Bukan Innocent selaku penganjur dan  Radhia Razali, Aienie Nka, Yun SingEintan NurfuzieAbam Kie, Ct Roxalynna NH, Keju Penyet dan Mohd Noor Shawal sebagai penaja giveaway ini.

!!TARIKH PENTING!!
Dilancarkan : 8 Februari 2016 Jam 12 Tengah Malam
Tamat : 27 Februari 2016 Jam 10 Malam
Pengumuman Pemenang : akan diumumkan kemudian


Korang,
gambate,..

From rain to korang
actully age for this year 25 old
i`am oldgurrls.

Tutorial memakai shawl labuh dan lebar Irine nadia

Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.


Kredit sini

Assalamualaikum....maaf-maaf sahabat2 semua,sebab perlanggara belog ini buat korang menjuling mata.Sebenarnya nanti ada review by someone jadi kena lah bagi cantik dan lawa serta kemas ....(angkat tangan atas bahu). jadi macamtulah,berjam habis cari template sesuai,kemudian pula tak reti nak editing blog jadi save je lah template yang ada. 

template nie kalau korang lihat footer bawah ada tertulis panjang2 dan disitu kalau kalian klik nama designer tu kalian dapat template kalian cari.

balik tajuk post kali ni,atas sebab kesukaan pakai shawl labuh dan lebar akhir nya ambil keputusan untuk pakai cara irine nadia,serius labuh dan cantik lawa dan lalalalala...

kemudian nya nak jadikan tutorial nya ambil terus dari belog nya dan kreditkan untuk dia. 
so kalau korang nak pakai cara canggini boleh korang klik kat situ (kredit sini) .

done
tulisan tak nak panjang-panjang,padahal dah tak de isi nak kongsi.
nak tonton balik running man .

_#RAIN#
530 

Share Tudung bymawarddahizzati



Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.

wah...perkenalkan untuk  korang yang suka shawl labuh atau bawal labuh sytle shawl.

yeah..tadi dah try cara bawal instant shawl,Cuba macam2 belit sana sini dan akhir nya jumpa juga. kena beli terus dari mereka.

sebenarnya...
cuba shawl sendiri je,
buat segitiga pastu yang hujung tudung tu sambung sikit dengan kain akhirnya jadi lah sytle tudung bawal instant.

tapi..kalau korang nak terus tudung gini,boleh cari diorang kat insta. Bymawarrdahizzati with tutorial sekali.

Rain
1254

Rabu, Februari 24, 2016

Qad kafani



Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.


Pernah dengar tak ?

Qad kafani.
kalau kalian buka pause here,kalian nampak dan dengar,

Qad kafani ditulis dari Imam Haddad

Qad kafani i'lmu rabbi min sooaali, wakhtiyaariFadu'aa i wabtihaali, shaahidunli biftiqaari
Falihaadha sirriad'u, fi yasaari wa 'asaariAna 'abdun saara fakhari, dhimna faqaari wadhtirari
Ya ilahi wa maliki anta ta'lam kaifa haali,Wa bima qad halla qalbi min humumin washtighali
Fataada rakni bilutfin, minka ya maulal mawaaliYaa karimal wajhi ghithni, qabla an yaafnas tibaari
Yaa sari 'al ghauthi ghautha, minka yudrikni sari'aYah-zumul 'usra wayati, billadzi urju jami'a
Yaa qariban ya mujiban, ya sami'a ya 'alimaQad tahaqqaqtu bi'ajzi, wa khudhu 'i wan kisaa ri
Lam azal-bilbaabi waqif far haman rabbi wuqufiWa biwaadil fadhli 'aakif, fa-adim rabbi 'ukoofi
Wa lihusnil zonni laazim, fahuwa khilli wa halifi,Wa anisi wa jalisi, tula laili wa nahaari
Haajatan finnafsi ya rab faq dhiha ya khaira qaadhiWa arih sirri wa qalbi, min lazaaha wash shawaazi
Fi suroo rin wa huboorin wa i dzaa maa kuntu raadhiFal hanaa wal basti haali, wa shi'aari wa dithaari

Sering2 terfikir nak letakkan lagu dalam blog,tapi sering fikir kalau lah lagu itu menganggu kalian.
jadi akhir nya letakkan lagu qasidah QAD KAFANI.

Kalian boleh cari di google terjemahan nya.




Qasidah (“Qad Kafani”) yang dibacakan tadi merupakan luahan dan ungkapan hati seorang arif, seorang abid - Imam Abdullah ibnu Alwi Al-Haddad, yang isi kandungannya adalah mengungkapkan tentang doa yang merupakan senjata ampuh bagi seseorang untuk mendapatkan pemberian yang tidak boleh diberi oleh sesiapa pun juga, untuk mendapatkan satu anugerah, yang anugerah itu kalau semua makhluk berkumpul pun untuk mendatangkannya tidak akan mampu kecuali Allah SWT.

Dalam Al-Quran nul Kareem, Allah Ta'ala mengisahkan keampuhan dan kekuatan senjata doa yang ramai daripada manusia kurang memberi perhatian – bukan pada doanya, tapi meyakini hebatnya doa. Ramai orang berdoa, tapi tidak ramai yang meyakini kehebatan, keampuhan, kekuatan senjata doa. Mereka lebih bergantung pada benda-benda yang bersifat material untuk menjadi asbab, ‘cause-and-effect’, prasarana, walaupun segala itu adalah penting. Tetapi di dalam Al-Quran nul Kareem, Allah SWT menceritakan tentang seseorang yang sudah putus sebabnya untuk mendapatkan apa yang boleh dihasilkan oleh sebab, yang tidak ada lagi wasilah untuk mendapatkannya melalui wasilah itu, iaitu kisah Nabi Zakaria.

Dalam Al-Quran, surah Mariam, Allah SWT berfirman, supaya kita memahami bukan hanya fadhilah doa tapi kehebatan doa, supaya setiap orang daripada kita kerap berdoa kepada Allah dan meyakini hebatnya doa dan mengambil iktibar daripada kisah Nabi Zakaria.

Nabi Zakaria merupakan salah seorang Nabi yang dipilih untuk membela dan menjaga Siti Mariam. Beliau sudah sekian lama menikah tetapi tidak mendapat zuriat, lalu diambillah Siti Mariam untuk dibela dan dididik, lebih-lebih lagi isteri Nabi Zakaria adalah mempunyai hubungan kerabat dengan Siti Mariam. Isteri Nabi Zakaria adalah adik-beradik kepada ibu Siti Mariam. Adalah perkara yang menggembirakan kepada Nabi Zakaria ketika beliau diberi Siti Mariam untuk dididik.

Dengan berlalunya masa, Siti Mariam pun membesar sehingga dewasa. Nabi Zakaria menyaksikan keajaiban padanya – setiap kali Nabi Zakaria masuk ke tempat beribadatnya Siti Mariam (mihrabnya), Nabi Zakaria mendapati ada hidangan makanan yang istimewa. Keistimewaan makanan itu nampak kerana apa yang terhidang tidak ada di luar. Hidangannya merupakan buah-buahan yang bukan di musimnya, untuk menunjukkan tiada sesiapa pun daripada manusia yang mendatangkannya. Macam mana nak mendatangkan buah yang bukan di musimnya? Allah mendatangkan makanan di musim sejuk sedangkan di luar musim panas, dan sebaliknya sehingga itu menampakkan keajaiban setiap kali Nabi Zakaria masuk ke mihrab Siti Mariam.

Nabi Zakaria bertanya, “Bagaimana kamu mendapatkan rezeki ini Mariam?” Jawabnya, “Ia datang daripada Allah SWT.” Maka, Nabi Zakaria, di situ berdoa. “Tuhanku..” Apa permintaan Nabi Zakaria? Beliau meminta untuk dikurniakan cahayamata, yang beliau sudah sekian lama menikah tapi beliau belum mendapatkan zuriat (surah Mariam, ayat 4)




-Rain-
10:40


Selasa, Februari 23, 2016

tukar baju blog lagi

Bismillahirrahmanirrahim... Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... “Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya.” Surah al-Nahl, ayat 18.


hakhakhak,entah berapa kali tukar baju blog nie,harap nak yang bagus2 kayak orang lain,tapi seik susah editing ni,terasa tercabut sudah jari mencari koding2.
nak buat template sendiri tapi susah sekali.


koding template lama.



screencapture-mursyidaaz-zahra-blogspot-my-1456240060499.png (1366×2381)